Blog me a story

TMAS Kutatás történetek után 28.01.2014

Az előzetes felmérésből kiderült, hogy mely témákra összpontosítsanak a történetek. Ennek ellenére a partnerek késztetést éreztek arra, hogy olyan történeteket keressenek, amelyek eredetiek, így az eredmény vegyes. A partnerek helyiektől gyűjtöttek ötleteket a történetek megírásához. Mindenik partner a saját képességei szerint írta meg a történeteket, az előírás csupán a terjedelemre vonatkozott: körülbelül 2o sor, Arial 11-es betűtípus, A4-es lap. Természetesen a nyelvi szintet is figyelembe kellett venni: a történetek meg kellett feleljenek az Közös Európai Referenciakeret A1-A2-es vagy alsó B1-es szintének. A történeteket mindenki anyanyelvén írta, aztán lefordították angolra. Összesen 59 történet gyűlt össze. Témakörök szerint osztályozva:

Az előzetes felmérésből kiderült, hogy mely témákra összpontosítsanak a történetek. Ennek ellenére a partnerek késztetést éreztek arra, hogy olyan történeteket keressenek, amelyek eredetiek, így az eredmény vegyes. A partnerek helyiektől gyűjtöttek ötleteket a történetek megírásához. Mindenik partner a saját képességei szerint írta meg a történeteket, az előírás csupán a terjedelemre vonatkozott: körülbelül 2o sor, Arial 11-es betűtípus, A4-es lap. Természetesen a nyelvi szintet is figyelembe kellett venni: a történetek meg kellett feleljenek az Közös Európai Referenciakeret A1-A2-es vagy alsó B1-es szintének. A történeteket mindenki anyanyelvén írta, aztán lefordították angolra.

Összesen 59 történet gyűlt össze. Témakörök szerint osztályozva:

Természet

Hírességek

Étel

Ital

Film

Kultúra/Hagyomány

A város története

Építészet

Események

„Szokatlan”

Jó példa szokatlan történetre egy speciális „használtlemez-bolt” Rotterdamban.  Itt tömegével találhatók CD-k és lemezek, minden zenei ízlést kielégítve. Itt elolvashatja a történetet: http://tellmeastory.eu/stories/87-the-record-shop

Lemezboltról szóló történet azért is kiemelkedő, mert más vidékeken is visszhangra találhat, vagyis más városokban is vannak olyan boltok, éttermek stb. , amelyeknek figyelemreméltó a története.

Gondoljon erre és küldje be a saját történetét!