Blog me a story

Nyelvi elemzés 28.01.2014

A nyelvtanulásra alkalmas anyagok kidolgozását mindig megelőzi egy nyelvi elemzés, főleg ha olyan speciális nyelvezetről van szó, mint a mi projektünk esetében. Tehát mi is a nyelvi elemzés? A nyelvi elemzés egy nyelvi minta tudományos elemzése. Ez magába foglalja a nyelvészet egy vagy több ágat: hangtan, alaktan, mondattan, jelentéstan és pragmatika. A Burgundiai Egyetem Nyelvészeti Tanszékének (Dijon) vezetésével különböző szövegtípusokat vetettek nyelvi elemzés alá: turisztikai ismertető füzeteket, idegenvezetői kézikönyveket, helyi legendákat, turizmussal kapcsolatos újságcikkeket. A nyelvi elemzés segítéségével a partnerek egy képet kaptak arról, hogy melyek azok a fontosabb szavak és kifejezések, amelyek meg kell jelenjenek a történetekben.

A nyelvtanulásra alkalmas anyagok kidolgozását mindig megelőzi egy nyelvi elemzés, főleg ha olyan speciális nyelvezetről van szó, mint a mi projektünk esetében. Tehát mi is a nyelvi elemzés? A nyelvi elemzés egy nyelvi minta tudományos elemzése. Ez magába foglalja a nyelvészet egy vagy több ágat: hangtan, alaktan, mondattan, jelentéstan és pragmatika.

A Burgundiai Egyetem Nyelvészeti Tanszékének (Dijon) vezetésével különböző szövegtípusokat vetettek nyelvi elemzés alá: turisztikai ismertető füzeteket, idegenvezetői kézikönyveket, helyi legendákat, turizmussal kapcsolatos újságcikkeket.

A nyelvi elemzés segítéségével a partnerek egy képet kaptak arról, hogy melyek azok a fontosabb szavak és kifejezések, amelyek meg kell jelenjenek a történetekben.