Blog me a story

TMAS Pe urmele poveştilor 13.02.2014

Analiza preliminară a relevat domeniile de interes pentru poveşti. Cu toate acestea partenerii au ajuns la înţelegerea să caute poveşti şi din alte domenii ca să se ajungă la un amestec. Partenerii au stat de vorbă cu localnici cu scopul de a culege informaţii şi idei pentru scrierea poveştilor. Fiecare partener a scris poveştile conform abilităţilor sale. N-au fost precizate alte cerinţe decât lungimea povești: 20 de rânduri, litere Arial 11 pe o pagină de A4. Desigur autorul a trebuit să ia în consideraţie cerinţele nivelelor A1-A2, respectiv B1 al Cadrului Comun European de Referinţă. Poveştile au fost scrise în limbile materne ale partenerilor şi au fost traduse ulterior în limba engleză.

În total au fost strânse 59 de poveşti  care pot fi grupate în modul următor:

Natură

Cei faimoşi

Mâncare

Băutură

Film

Cultură/Tradiţie

Istoria oraşului

Arhitectură

Evenimente

“Neobişnuit”

Un exemplu reuşit pentru o poveste neobișnuită este povestea unui magazin second-hand de discuri din Rotterdam, unde se găsesc o grămadă de discuri şi CD-uri pentru fiecare gust muzical. Aici puteţi să citiţi povestea: http://tellmeastory.eu/stories/87-the-record-shop

Magazinul de discuri este un exemplu reuşit pentru o poveste care este transferabilă, adică restaurante şi  magazine diferite şi neobişnuite care merită o poveste se găsesc şi în alte regiuni.

Gândiţi-vă şi trimiteţi o poveste.