Blog me a story

В търсене на истории 14.02.2014

Проведеният анализ на нуждите очерта главните теми за кратките истории. Въпреки това ние трябваше да се разровим за оригинални и различни разкази, за да се получи разнообразен и интересен микс. Един от начините бе да говорим с местни хора, за да се съберем идеи и информация. Всеки партньор имаше свободата да се развихри с перото, като единственото ограничение беше дължината на историите – искахме да са кратки. Естествено разказвачите трябваше да се съобразят и с езиковото учебно ниво– А1, А2 или максимум ниво B2, от Единната европейска референтна рамка за езиците (CEFR). Написахме историите на родните си езици и след това ги преведохме на английски.

Един от начините бе да говорим с местни хора, за да се съберем идеи и информация. Всеки партньор имаше свободата да се развихри с перото, като единственото ограничение беше дължината на историите – искахме да са кратки. Естествено разказвачите трябваше да се съобразят и с езиковото учебно ниво– А1, А2 или максимум ниво B2, от Единната европейска референтна рамка за езиците (CEFR).  Написахме историите на родните си езици и след това ги преведохме на английски.

Събрахме общо 59 истории на следните теми: природа, известните личности, храна, напитки, филми, култура и традиции, градска стория, архитектура , събития, „необикновени“ истории. Добър пример за необикновена история е тази за един магазин за употребявани винили в Ротердам. Истински рай за колекционерите – куп стари плочи, чакащи своя нов собственик. Можете да прочетете историята в секцията Cities/regions and their stories.

Във всеки град има такива интересни магазини и ресторанти. Напишете история за такива във вашия град и ни я изпратете. Това автоматично ще ви включи в нашия конкурс и ще имате шанс да спечелите една от нашите супер яки награди. Повече информация за конкурса можете да намерите на  Usersectionв сайта.