Blog me a story

Toeren door Toro, een ware beproeving 23.05.2014

Zoals in de verhalen voor Tell me a Story al duidelijk wordt, is Toro een oud stadje dat barst van de historie en cultuur. Eeuwenoude tradities mixen moeiteloos met alsmaar ontluikende wijnen. Want als Toro ergens bekend om staat is dat het wel: wijn. En dan specifiek rode, stevige wijnen, gewonnen van de Tinto de Toro. Een druif gelijk aan de Temperanillo.

 

Geheel in de Spaanse stijl werden de TmaS partners drie dagen lang overgoten met dit goddelijke goedje. Zo konden we zowel bij de lunch als het diner proeven van deze pareltjes van het Spaanse platteland, voor de gemiddelde Nederlander toch een ongekend gebruik. Een manier van leven ook welke het belang van de siësta in een nieuw daglicht stelt; het mag dan warm zijn, ook de wijn noodzaakt tot een middagdutje.

Natuurlijk werd er ook gewerkt, in de ochtenden verbleven de partners van TmaS in het paleis van een oude koningin. Een indrukwekkend gebouw dat heden ten dage een nonnenklooster huisvest. En terwijl wij in deze fantastische omgeving discussieerden en plannen maakten voor in Wenen, konden de meegereisde participanten zich wederom te goed doen aan Toro's trots; een wijnproeverij in de ochtend. Werkelijk, die Spanjaarden zijn zo gek nog niet.