Park Schoonoord – Verborgen tuinen

Diep verborgen in de kleinste polder van het land en dicht bij het grote park gelegen, ligt in nevelen gehuld, een kleine maar betoverende tuin. Slechts enkele meters van het stadsgeraas verwijderd en ver verscholen achter fraai vormgegeven poorten, tiert de flora welig en onverschrokken.

Een onwetende passant, zij kan de verleiding niet weerstaan, betreedt behoedzaam dit kleine hof. Eenmaal binnen komt de natuur tot leven. Bloemen en planten in alle denkbare kleuren verschieten ijlings van gedaante en onvermoede schoonheid verblindt al snel haar ogen. Net voordat ze het bewustzijn verliest, blaast de wind met krachtige halen een steun voor in haar rug.

Geschrokken door het natuurgeweld zoekt de dame een plaats om uit te rusten. Een laatste vleugje wind duwt haar in de juiste richting. Daar, aan de overkant staat een sierlijk bankje, een geschikte plaats om even te bekomen. Omringt door torenhoge bomen, lijkt de vrouw eindelijk te beseffen waar zij is. Het is waar; uit dit oord van leven komt niemand ongeschonden weg. In een roes verlaat de mens verdwaasd de tuin. Zo gaat het al jaren en zo zal het nog jaren blijven.